Najava 12.kolo PML

Nakon dva blijeda izdanja i ubjedljiva poraza naši momci će popravni tražiti protiv aktuelnog prvaka Borca iz Banjaluke.

Nakon što su u odnosu na prošlu sezonu ostali bez tri izvanredna igrača Aleksandra Milićevića, Stefana Miljkovića i Đorđe Ćelića, ekipa Borca imala je i ima dosta problema sa povredama igrača, pa trener Mirko Mikić i njegovi pomoćnici nikako da sastave najbolji tim.

Trenutno u rosteru nema i vjerovatno do proljeća neće biti okosnice tima, reprezentativca Marka Lukića koji igra na pozicijama srednjeg i lijevog beka.

U timu ima dosta rekovalescenata, ali Borac ima dugačak roster igrača i kao takav, svakako se ne smije potcjeniti.

Na golu Banjalučana su kao i prošle sezone Slađan Subotić, trenutno povrijeđeni Berin Brkić i David Momić.

Srednji bekovi su Dragan Jelušić, Nikša Petrović i Luka Knežević.

Dragan Jelušič u Borac je stigao ovo ljeto. Radi se o crnogorskom internacionalcu koji je u grad na Vrbasu stigao iz Rudara (Pljevlje). U posljednje vrijeme Jelušića viđamo i na poziciji lijevog krila.

Nikša Petrović, trenutno je nosilac igre Borca, dok potencijalni reprezentativac Luka Knežević tek izlazi iz teške povrede i operacije.

Lijevi bekovi su Nikola Ivanović, pojačanje iz Leotara. Ovaj Nevesinjac igrao je još i za matičnu Hercegovinu, te mostarski Zrinjski. Ivanović nerijetko igra i desnog beka.

U odličnoj formi je mladi Ognjen Kalamanda koji trenutno ima značajnu minutažu na poziciji lijevog vanjskog. U rosteru na ovoj poziciji su još Igor Miljenović i Aleksej Bogdanić.

Na poziciji desnog beka igraju Amar Gračić, koji se takođe tek vratio nakon teške ozljede i operacije, zatim Božo Tepić koji je takođe rekovalescent, a tu su i pojačanja mladi Nevio Knezović, te crnogorski internacionalac Novak Bajčeta koji je u redove crveno-plavih došao iz austrijske ekipe BT Fohse. Ranije je Bajčeta nastupao za Budvansku Rivijeru i beogradski Partizan.

Međutim, ono što je zanimljivo jeste činjenica da na ovoj poziciji najčešće gledamo desno krilo Miloša Nježića ili već pomenutog Ivanovića.

Zbog povreda pivotmena Nikole Malivojevića i Nikole Letića u prvi plan je izbio Milenko Rožić, a njegova alternativa je sedamnaestogodišnji Sergej Ševa.

Na lijevom krilu su reprezentativac BiH, Vlado Draganić, mladići Filip Stojanović i Kosta Štrbac, dok je prva alternativa Draganiću, Nemanja Milovac takođe povrjeđen, pa rekosmo da na toj poziciji zna igrati i Jelušić.

Desna krila su reprezentativac Luka Perić, već pomenuti i trenutno najefikasniji igrač Borca, kapiten Miloš Nježić, te mladi Nikola Kevac momak rođen 2006. godine.

Tu su još praktično dječaci Aleksej Bogdanić, Saša Đelić i Uroš Unčanin, čije vrijeme tek dolazi.

Što se tiče ovosezonskih rezultata Borac nije na nivou prošlosezonskih, ali u BH okvirima, moramo uvijek biti svjesni da je Borac-Borac i da nikad i nigdje ekipa iz Maslešine ne dolazi sa bijelom zastavom, pa neće ni u Gračanicu. Ne treba zaboraviti da je Borac lani osvojio oba boda u Gračanici, kao ni to da smo se mi istom mjerom revanširali na proljeće.

Kao domaćini, Borac je pobjedio četiri utakmice uz jedan poraz. Redom su padali Iskra (33:29), Vogošća (29:24), Konjuh (26:25), Goražde (32:29), a bodove iz Borika odnijela je dobojska Sloga (23:25).

Na gostovanjima Borac je skupo „prodao kožu“ u Trebinju (22:23), prilično ubjedljivo poražen je u Ljubuškom (29:36), zatim u Zavidovićima (30:33), neočekivano u Nevesinju (28:31), ali je stvar popravio na zadnja dva gostovanja sa kojih je donio po jedan bod, u Gradačcu je bilo (27:27), a u Maglaju (28:28). Upravo ova posljednja utakmica u Maglaju pokazala je karakter mlade ekipe Borca. Premda su u 36` ostali bez isključenog trenera, premda su gubili i po 7 golova razlike, uspjeli su u finišu doći do izjednačenja i vrijednog boda.

Vrijedi pomenuti da su Banjalučani nakon visokog poraza od slovenačke Riko Ribnice (19:40) u okviru 2.kola EHF European Cupa, u revanšu uspjeli slaviti (30:28) i popraviti utisak.

Dakle, Borac ove sezone igra dosta promjenjivo, a na takve igre uticalo je dosta faktora.

Međutim, mi se nećemo isključivo baviti našim protivnikom, nego ćemo se prije svega fokusirati na naše snage. Smatramo da smo u ovom trenutku kvalitetnija i spremnija ekipa i da ćemo uz podršku naših vjernih navijača prekinuti neugodni niz i zadržati se u samom vrhu premijerligaške tabele.

U posljednjih devet susreta imamo skor od 6:3 i učinićemo sve da isti popravimo.

Pozivamo sve ljubitelje rukometa i naše vjerne navijače da budu naš osmi igrač i da u još jednom rukometnoj predstavi budu vjetar u leđa u osvajanju novih bodova.

Previous
Previous

Najava utakmice EHF European Cup 1/16 finala

Next
Next

Najava 11.kolo PML