Najava 15.kola

Premijer liga BiH; 15.kolo

Subota 17.12.2022.g. od 19,00 sati

RK"Konjuh" Živinice-RK"Gračanica”

U ovogodišnjoj sezoni "Narandžasti" igraju odlično i to naročito u gostima.

Premda su svih sedam domaćih utakmica riješili u svoju korist, a redom su padali Hercegovina (27:22), Gradačac (32:30), Maglaj (25:22), Kakanj (31:24), Bosna (30:25), Iskra (32:29) i Vogošća (27:26), nijedna ova utakmica nije bila na nivou gostujućih izdanja.

Konjuh se dosta mučio sa svakim od nabrojanih protivnika i nekako je tek u finišu uspjevao da slomi otpor protivnika i osvoji bodove.

Sa druge strane, rekosmo, na gostovanjima su igrali izvanredno. Prvo su sa gostovanja u Goraždu donijeli dva boda pobjedivši (40:31), a zatim su nesretno izgubili u Doboju i Banjaluci identičnim, minimalnim rezultatom (25:26). Nešto ubjedljiviji porazi bili su u kantonalnom derbiju protiv Slobode u Tuzli (21:27), te u Trebinju od Leotara (31:35). Opis odličnih partija Konjuha završićemo nesretnim porazom u Ljubuškom (32:34) gdje su “Stolari” zaslužili barem bod, te u Zavidovićima (26:28) gdje su u 47' imali prednost od 5 golova razlike, ali je nisu uspjeli sačuvati.

U odnosu na prošlu sezonu dres Konjuha više ne nose:

Milenko Jelić (golman), Mihret Husić (lijevo krilo), Adi Pašalić (lijevo krilo), Harun Đana (lijevi bek), Nikola Grujić (srednji bek), Arten Inuin (desni bek), Toni Knezović (desni bek) i Goran Ristović (pivot).

Trenutno, kapiten ekipe Nermin Smajić (lijevi i srednji bek) oporavlja se nakon uspješne operacije, a mi koristimo i ovu priliku da mu poželimo što brži povratak na teren.

Šef struke je nekadašnji reprezentativac Davor Kadić, koji već drugu sezonu sa uspjehom vodi Konjuh.

Roster Konjuha za sezonu 2022/23 je slijedeći:

Na golu je iskusni Adis Kamberović, juniorski reprezentativacAdnan Bečić i Visočak Ahmed Čabaravdić koji je u prošloj proljetnoj polusezoni iz Vogošće stigao u Konjuh.

Na lijevom krilu je sada već iskusni Sulejman Pejkušić.

Na poziciji lijevog beka je Arsenije Bubić, nekadašnji igrač Slobode i dobojske Sloge, te Almedin Ćarsurović koji kada situacija zahtjeva igra i desnog vanjskog.

Prvi srednji bek je juniorski reprezentativac BiH, Adi Klopić, te godinu dana stariji Mahir Džinić.

Na desnom beku je ovogodišnje pojačanje iz sarajevske Bosne, iskusni Aid Selimović.

Živiničani su u ovom prvenstvu imali veliki peh da su im se povrijedila dva desna beka Stefan Stančić i mladi VahidHalilović.

Na desnom krilu je Gračanlija Almir Osmanhodžić, koji je u Konjuh stigao iz visočke Bosne, te Sead Dautović, još jedan izdanak rukometne škole Konjuha.

Na poziciji pivote, tu su Mirza Modrić, te povratnik iz bugojanske Iskre Semir Memić.

Treći pivot je Damir Ahmetović.  

Ostatak ekipe čine kadeti i juniori, a to su: Rijad Sinanović, Kenan Hadžiavdić, Muamer hadžić, Aden Lugavić, AlemHadžić, Emir Kadrić, Amel Mulavdić, Nikola Bašić i EldarMusić.

Sudeći po rosteru i igračkim imenima, Konjuh je slabiji nego prošle sezone, ali to se po rezultatima ne bi dalo zaključiti. Vjerovatno je trener Kadić stvorio dobru atmosferu u svlačionici, pa otuda dobra i odvažna izdanja Živiničana i na najtežim gostovanjima.

U subotu nas sigurno očekuje težak zadatak, a sva tri znaka su moguća.

Mi putujemo da se nadigravamo, a neka pobjedi bolji.

Previous
Previous

Najava 14.kola PML

Next
Next

Najava 13.kola PLM