RK”Gračanica”-RK”Borac” Banja Luka 25:23 (14:12)

PLM 12.kolo

Večeras u Gračanici ugostili smo aktuelnog prvaka Borca iz Banjaluke.

Veliki hendikep za našu ekipu bio je izostanak povrjeđenog Tufekčića, a sa druge strane nakon dugo vremena u redovima Borca na terenu smo vidjeli reprezentativca Luku Kneževića.

Knežević se vratio nakon operativnog zahvata, večerašnju utakmicu odigrao hrabro i učinkovito i to je zaista sjajna vijest za sve ljubitelje rukometa u Bosni i Hercegovini.

Nakon početnog vođstva gostiju, pravimo seriju 4:0 i već u 7' trener gostiju Ljubišić koji je zamjenio suspendovanog trenera Mikića poziva time-out.

U nastavku utakmice uglavnom gledamo susret u kojem održavamo vođstvo od 2 do 4 gola razlike, a na odmor se odlazi rezultatom 14:12.

Stiče se utisak da smo u prvom dijelu mogli i trebali napraviti veću razliku.

Drugi dio susreta bolje otvara Borac i u 38’ vraća stvari na početak, a bilo je 15:15.

Sve do 47’ i rezultata 20:20 gledali smo potpuno izjednačenu utakmicu, u kojoj smo mi stalno stvarali prednost, a Borac je imao samo jedan puta napad za vođstvo.

Sa tri vezana gola u 55’ odlazimo na 23:20 i imamo napad za ovjeru pobjede.

Golman Subotić brani zicer i Borac sa dva vezana gola prekida post od 8’ i vraća se u utakmicu, a igrala se 57’. Premda smo u samoj završnici zapucali i naš drugi penal, uspjeli smo sačuvati prednost i slaviti 25:23 u jednoj za nas više nego teškoj utakmici.

Gračanička publika u posljednjih desetak minuta bila je “vjetar u leđa” našim momcima, koji su na kraju kad se sve sabere i oduzme zasluženo slavili.

Slijede dva Evropska vikenda, a iskreno se nadamo da će naš zdravstveni bilten biti mnogo bolji i da ćemo se vratiti u najbolji formu.

Previous
Previous

HCB”Karvina” Karvina-RK”Gračanica” 22:18 (13:11)

Next
Next

RK”Vogošća” Vogošća-RK”Gračanica” 31:27 (15:12)