Edvin Dželilović novi član RK”Gradačac” Gradačac!

Velika nada gračaničkog rukometa, juniorski reprezentativac BiH, Edvin Dželilović, promjenio je klupske boje i postao je član RK”Gradačac”.

Dželilović se počeo baviti rukometom 2011.g. od kada je u našem klubu prošao sve omladinske selekcije, a u prvi tim je priključen u sezoni 2019/2020.
Kao 17-to godišnjak debitovao je u PLM i KUP-u BiH, ali i u EHF Challenge Cupu kada je u Pragu protiv nekadašnjeg prvaka Evrope, Dukle, dobio značajnu minutažu i veliko povjerenje trenera Damira Doborca.
Sa našom juniorskom ekipom 2021.g. osvojio je titulu viceprvaka BiH, a iste godine sa reprezentacijom BiH učestvovao je na Evropskom prvenstvu B-divizije u Sjevernoj Makedoniji.
Na prijedlog našeg kluba, Dželilović je izabran za najuspješnijeg juniora Grada Gračanice i Tuzlanskog kantona u konkurenciji ekipnih sportova za 2021.godinu.

Uprava kluba i trener Damir Doborac, koji je ukazao veliko povjerenje i uložio jako puno truda u igrački razvoj mladog Dželilovića, pokušali su na sve načine da ovaj perspektivni mladić ostane u svom matičnom klubu.
Dželilović je kao razlog odlaska naveo da jednostavno više ne osjeća “hemiju” prema klubu i da po svaku cijenu želi da napusti sredinu.
Uplatom obeštećenja za edukaciju od strane RK”Gradačac”, naš klub je izdao ispisnicu i igrač je definitivno stekao pravo za promjenu sredine.
Nadamo se da je Edvin napravio dobar izbor i izabrao pravi put za svoj igrački razvoj.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti Edvinu za sve što je učinio za RK”Gračanica” i poželjeti mu sve najbolje u karijeri.
Sretno Džela!

Previous
Previous

Najava 1.kola PLM

Next
Next

Najava 2.kola PLM