Najava 10.kola PLM

Pred našim momcima je utakmica 10.kola, a u goste nam dolazi neugodna ekipa Maglaja.

U odnosu na prošlu sezonu ekipa Maglaja je doživjela stanovite promjene.

Od novih (dijelom starih) igrača tu su: Damir Kadrić, srednji bek koji se nakon sezone i po iz Gračanice vratio u matični klub. Zatim iz Krivaje je doveden mladi, perspektivni, lijevi bek Selman Velagić.

Novo lice koje se pojavilo u redovima "Romantičara" je još jedan lijevi vanjski Adi Omeragić, momak iz Gradačca koji se preko Slobode i hrvatskog ligaša Dubrave obreo u gradu na Bosni.

Međutim, sigirno najveće pojačanje Maglaja jeste povratak desnog beka Nedima Hadžića, nekadašnjeg kapitena juniorske reprezentacije BiH, koji je proteklih nekoliko sezona igrao u njemačkim klubovima TSG Soflingen, TVB Stuttgart U20, HSG Wetzlar 2.

U rosteru su ostali nosioci igre iz prošle sezone braća Boris i Đorđe Bosić, Haso Čosić, Sifet Hajdić, Emir Bajrakterević, Alen Ridžal, Tarik Karabegović, Amar Kendić, Omar Delić, Selvedin Omahić, Amar Hasić, Tarik Suljaković, te juniori Muamer Nalić, Benjamin Hrnjčić, Faris Krpić i Ajdin Basor.

Klub su napustili: Ognjen Radojčić (Gradačac), Ajdin Selimbegović, Amir Alić (kraj karijere), Stefan Stančić (Konjuh) i Suad Huskić.

Interesantno na posljednjoj izvještajno-izbornoj Skupštini kluba umjesto dosadašnjeg vrlo uspješnog predsjednika Brace Bradarića izabran je Dino Mulasmajić.

U pripremnom periodu plavo-bijeli savladali su dobojsku Slogu 30:28, zatim su poraženi u Gračanici 20:30. U narednoj utakmici slavili su u Doboju 31:29, a potom na domaćem terenu protiv Krivaje 27:26. Bez većih napora savladali su novajliju u PLM ekipu Kaknja 36:27, te Konjuh 28:25, čime je završen ciklus pripremnih susreta.

U proteklih 9 kola, ekipa Maglaja igrala je dosta promjenjivo.

U prvenstvenim utakmicama koje su igrali kao gosti, zabilježili su četiri poraza:

minimalan od Iskre (23:24), zatim su neočekivano lako i ubjeljivo savladani u Vogošći (17:32).

Uslijedio je poraz u Živinicama gdje su dobar dio utakmice bili u egalu, da bi na kraju Konjuh trijumfovao (22:25). Dobro su se "romantičari" držali i u Goraždu, ali ponovo je sami finiš bio koban pa je zabilježen novi poraz od domaćina, a bilo je (32:27).

Konačno, gostujući bod su donijeli iz Doboja odigravši nerješeno (32:32).

Na domaćem terenu bili su više nego uvjerljivi protiv Krivaje (32:27), Hercegovine (41:34) i Gradačca (39:28), a bodove su podjelili sa liderom na tabeli ekipom Izviđača (27:27).

Nova Uprava očigledno nije bila zadovoljna postignutim rezultatima, pa je nakon 8.kola odlučeno da se dotadašnjem treneru Erminu Bajriću zahvali na dosadašnjoj saradnji, a novi v.d. trener je Samir Smajlagić dosadašnji koordinator i trener omladinskih selekcija Maglaja.

Svjesni smo da nas u subotu čeka vrlo težak i zahtjevan zadatak, ali smo uvjereni da će naši momci uz podršku naše vjerne publike zabilježiti još jednu pobjedu koja će nas zadržati u vrhu tabele.

Previous
Previous

Najava 9.kola PLM

Next
Next

Izvučeni parovi za 1/16 finala EHF European Cupa