Najava 9.kola PLM

RK“Izviđač“-RK“Gračanica“, srijeda 16.11.2022.g. od 18,30 sati

Pred nama je zaostala utakmica 9.kola, koju sa našim suparnicima nismo igrali zbog obostranog učešća u EHF European Cupu, a naši momci idu na najteže moguće gostovanje u Premijer ligi, kod odlične ekipe RK“Izviđač“ u Ljubuški.

U dosadašnjem dijelu prvenstva Izviđač je pokazao najviše i zasluženo je lider na premijerligaškoj tabeli.

Kada su u pitanju domaće utakmice Izviđač je vrlo uvjerljivo slavio protiv Borca (36:29), Slobode (33:24), Leotara (34:22), Vogošće (37:30), te minimalno protiv Sloge (29:28).

Sa druge strane jednako neumoljiv bio je na gostovanjima protiv Kaknja (37:26), zatim u Hadžićima protiv visočke Bosne (39:30), Iskre (34:27), a jedini bod izgubio je u njima tradicionalno neugodnom Maglaju kada je bilo (27:27).

U odnosu na prošlu sezonu „Skauti“ su djelomično izmjenili roster, ostali su bez nekoliko bitnih igrača (Kos, Muhović, Medić, Mišetić, Fran Pavlović), ako se tome doda i povreda Alilovića stiče se utisak da su Ljubušaci značajno oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu.

Istina, Odak i Keso su se oporavili (premda su dijelom igrali i u prošloj sezoni), stigao je Vujović, te nekoliko perspektivnih momaka iz Međugorja i omladinskog pogona Izviđača.

Ipak, osnovna snaga Izviđača je dugogodišnji sistem i filozofija igre koja se poštuje, a koju već par sezona sa uspjehom implementira prvi strateg “Skauta”, Toni Čolina sa svojim stožerom.

Krenimo redom...

Golmanska trojka su Ivan Herceg, crnogorski internacionalac Haris Suljević i „visočko čudo od djeteta“ Aldin Alihodžić, mladić rođen 2005.godine.

Na lijevom krilu su još jedan crnogorski internacionalac Filip Vujović koji je ove sezone došao iz ASOBAL lige gdje je nastupao za CB Cangas, te Marijan Šaravanja i mladi Matej Šimić.

U odnosu na prošlu sezonu u rosteru više nisu Petar Medić i Mirko Mišetić.

Na desnom beku su Filip Odak i Berin Keso koji su prošlu sezonu imali jako puno zdravstvenih problema, a za koje se iskreno nadamo da su stvar prošlosti i da će ovi mladi momci ove sezone pokazati svoj puni potencijal.

Što se tiče srednjih bekova tu su provjereni Milan Vukšić i sjajni Ivano Pavlović.

Naravno na ovoj poziciji je i pouzdani Domagoj Alilović, ali na njega trener Čolina neće moći da računa zbog povrede.

Lijeve vanjske predvode Diano Ćeško i Mihael Bebek, a tu su i mladići Milan Dedić, Patrik Pavičić i Jure Bubalo.

U sastavu Ljubušaka odnedavno nema reprezentativca Srbije, Miloša Kosa koji je sada član RK“Zagreb“.

Na desnom krilu su dobro poznata imena iz prošlih sezona Mladen Bošković i Luka Bubalo.

Na poziciji pivota su Zvonimir Lukenda, Matej Ljubić i pojačanje iz Međugorja, Ivan Dedić.

U rosteru Izviđača, među pivotima, više nisu, novi član RK“Celja“ Amir Muhović, te nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Fran Pavlović.

Prošle sezone četiri puta smo se sastajali sa Izviđačem.

Oba puta u prvenstvu smo slavili. U Ljubuškom 37:34, te u Gračanici minimalno 30:29.

Sa druge strane Izviđač je dva puta bio bolji u KUP-u, prvo u Gračanici 33:25, a zatim i u revanšu 22:20 u utakmici kada smo u posljednjoj minuti primili 3 gola i ispustili pobjedu.

Posljednji puta sa Izviđačem smo se sastali u avgustu mjesecu ove godine na turniru “Visit Sarajevo”, kada smo u jednoj izvanrednoj utakmici slavili 25:24.

Sa pravom smatramo da je ovo derbi polusezone i nadamo se da ćemo se iz Ljubuškog vratiti neporaženi.

Sretno našim momcima!

Previous
Previous

Najava 11.kolo PML

Next
Next

Najava 10.kola PLM