Najava 7.kola PLM

Nakon sinoćne pobjede nad ekipom Gradačca već u subotu naše momke očekuju nova iskušenja.

U okviru 7.kola idemo u goste ekipi Iskre iz Bugojna koja ove sezone igra odličan rukomet.

U odnosu na prošlu sezonu ekipu Iskre napustili su:

Slavko Previšić (Metkovići, pa zatim Krivaja), Kerim Torlaković (Gradačac), Riad Polić, Semir Memić (Konjuh), Dženan Kaltak (Kakanj), Vernes Škiljan, Alen Hebib, Zlatif Sadiković i Sandro Slipac.

Međutim treneru Amiru Šahmanu ostala je prošlosezonska esencija igrača u rosteru:

Edin Halilović (golman), Lazar Janković (desno krilo), Arman Ljutić (pivot), Amir Bostan (srednji bek), Admir Purić (lijevi bek), Ahmed Zukić (pivot), Miloš Čekić (desni bek), Jovan Todorović (lijevo krilo), Aldin Šišić.

Ekipu su pojačali srednji bekovi David Kondić (Kozarska Dubica) i povratnik u redove Iskre Sanjin Hadžiabdić, zatim pivot Marko Kos (Kozarska Dubica), vanjski bek Josip Kežić (Akureyri, Island) i golmani Aleksandar Stojanoski (Tikveš, Kavadarci, Makedonija), te Marko Perić (Nova Bila).

Posebno bitna pojačanja za bugojanske plave pokazali su se Kondić, Kežić i Stojanoski.

David Kondić je izdanak škole rukometa iz Kozarske Dubice. Izvanredan srednji bek i jedan od najtalentovanijih igrača u Bosni i Hercegovini iz generacije 2004/2005, ove sezone igra odlično.

Josip Kežić je hrvatski internacionalac koji može da igra sve vanjske pozicije, a specijalista je za odbranu. Ponikao je u RK Jerkovac, a igrao je za Metkoviće, Crikvenicu i Split. Inostranu karijeru gradio je u klubovima i zemljama: CO Vernouillet (Francuska), HC Ohrid (Makedonija), AC PAOK (Grčka), HC Nove Vesely (Češka), SG Bruchkobel (Njemačka), Hapoel Kiryat Ono (Izrael), te Akureyri sa Islanda odakle je i došao u Iskru.

Aleksandar Stojanoski u Iskru je došao iz makedonskog Tikveša. U dosadašnjoj karijeri branio je za Mladost iz Bogdanaca, te Zomimak iz Strumice sa kojom je igrao u SEHA ligi.

Takođe, branio je za Ohrid, Strugu, Junior Kiselu Vodu (Skoplje) odakle je otišao u Tikveš iz Kavadaraca.

Već u pripremnom periodu kada je slavila u Trebinju (25:26) i Zavidovićima(31:32) Iskra je nagovjestila da je trener Šahman dobro posložio ekipu i da će ove godine bugojanski plavi igrati značajniju ulogu u PLM.

U dosadašnjem toku prvenstva na domaćem terenu Bugojanci su slavili protiv Maglaja (24:23), Kaknja (35:27) i Bosne (31:29). Poraženi su u Banjaluci nakon velike borbe (29:33), te sinoć u Trebinju (39:42), a iz Tuzle su velikom borbenošću i upornošću donijeli vrijedan bod (30:30).

Nema nikakve sumnje da nas čeka izuzetno teško gostovanje pred nadamo se punom dvoranom.

Poslovično, naša ekipa dobro igra u Bugojnu, a mi pored velikog respekta kojeg izražavamo domaćinu vjerujemo u naš kvalitet i spremnost, te u Bugojno putujemo da osvojimo nove bodove.

Previous
Previous

Najava 8.kola PLM

Next
Next

Najava 6.kola PLM