Najava 6.kola PLM

Nakon prvenstvene pauze i reprezentativnih utakmica u okviru EHF sedmice, nastavlja se takmičenje u PLM za sezonu 2022/2023.

U okviru 6.kola u Gračanici gostuje ekipa Gradačca.

U odnosu na prošlu sezonu roster Gradačca je uveliko izmjenjen.

Klub su napustili Stojanović (Spačva), Pekić (Spačva), Tufekčić (Gračanica), Mehić (Gračanica), Zrnić, Hrnjić (Njemačka), Omeragić (Maglaj), Šestan (Vogošća), Šijaković, Pedić, Hrustić (Kakanj), Isić.

Sa druge strane u Gradačac su stigla pojačanja: lijevo krilo Adnan Jamaković, golman Berzad i pivotmen Amer Demirović (Sloge GV/U), Edvin Dželilović desno krilo i pivot Luka Grahovac (Gračanica), Muaz Kusić desni bek (Kakanj), srednji bekovi Luka Đorđević (Sloboda) i Kerim Torlaković (Iskra) i lijevi bek Ognjen Radojičić (Maglaj).

Dakle žuto-crne je napustilo 11, a dovedeno je 7 igrača.

Od prošle sezone ostali su golmani Omić i Kavazović, zatim pivotmeni Sarajlić i Bristrić, desni bek Karanović, desna krila Đulić i Spahić, te Begović.

Cilj Uprave i stručnog štaba bilo je podmlađivanje i stvaranje trkački potentne ekipe koja bi se odlikovala brzom igrom.

U pripremnom periodu Gradačac je odigrao nekoliko pripremnih utakmica.

Prvu utakmicu igrali su u Živinicama gdje su minimalno poraženi od Konjuha 25:26, nakon toga remizirali su sa dobojskom Slogom, kao i slovenačkim drugoligašem Dol TKI Hrastnik.

Uslijedio je poraz u Gradačcu od Spačve 32:36, nakon čega su sa dvije ubjedljive pobjede protiv dubrovačkog nižigaša Ardei 36:23 i Sloge GV/U 35:26 osvojili turnir u Gornjem Vakufu/Uskoplju.

Generalka je bila protiv tuzlanske Sloboda kada je zabilježen poraz na domaćem terenu 36:39.

Već u pripremnom periodu očito je bilo da će nakon odlaska Pekića i Tufekčića, Gradačac imati velikih problema u fazi odbrane.

U dosadašnjem dijelu prvenstva Gradačac je zabilježio tri poraza i dvije pobjede.

Bez borbe je položio oružje u Vogošći kada nije otputovao na utakmicu koja je registrovana 10:0 za domaćina i -1 bodom za goste. Nakon dobre igre poraženi su i od Konjuha 30:32, te iznenađujući visoko u Goraždu 28:37.

Dva puta Gradačac je slavio i to protiv Krivaje 35:33, te teže od očekivanog protiv novajlije u ligi Hercegovine 29:28.

Nakon 5.kola, Gradačac ima 3 boda i u Gračanicu dolazi kao ekipa koja nema šta izgubiti.

Sa druge strane našim momcima pobjeda se nameće kao imperativ i sigurni smo da ćemo je ostvariti.

Uz maksimalni respekt gostiju preuzimamo ulogu favorita i ovom prilikom pozivamo naše vjerne navijače da nam pruže neophodnu podršku.

Previous
Previous

Najava 7.kola PLM

Next
Next

Najava 5.kola PLM