Najava 5.kola PLM

Pred nama je susret 5.kola i jedno od najtežih gostovanja u takmičarskoj sezoni 2022/2023.

U posljednja četiri susreta u gradu na Trebišnjici doživjeli smo poraze i nijednom od tih susreta nismo bili ni blizu pobjede. Posljednji puta u Trebinju smo slavili 06.04.2019.g. što govori da nam ni tradicija ne ide u prilog.

Inače radi se o ekipama koje se odlično poznaju, koje već dugo vremena vode treneri Darko Tavrić i Damir Doborac, koji su pored toga što su veliki rivali na sportskom polju i izvanredni prijatelji van terena. Dakle, nekih veliki tajni nema, pobjednika može odlučiti i neki detalj, a nema sumnje da su obije ekipe maksimalno motivisane tim prije što su odlično otvorile sezonu.

Leotar je na svom terenu minimalnom razlikom savladao aktuelnog prvaka Borca i neočekivano lako i ubjedljivo Slobodu. Pun plijen donio je iz Kaknja, te bod iz Hadžića gdje je igrao gostujuću utakmicu protiv visočke Bosne.

Sa 7 od mogućih 8 bodova Trebinjci su uz Izviđač jedine neporažene ekipe i lideri premijerligaškog konvoja, pa nema sumnje da će učiniti sve da na tom mjestu i ostanu.

Sa druge strane i naše ambicije su jasne u Trebinje idemo na pobjedu.

U odnosu na prošlu sezonu roster Leotara je doživio neznatne promjene.

Golmanski dvojac iz proljetnog dijela prvenstva Veselin Savović i Miloš Knežević ostao je isti.

Na lijevom krilu je kao i prošle sezone Ajdin Smailbegović.

Nevesinjac, lijevi bek Nikola Ivanović, napustio je Leotar i prešao u banjalučki Borac.

Na ovu poziciju dovedeni su Nemanja Dimitrijević (27) iz Novog Pazara i mladi Đorđo Racković (20) iz Višegrada. Dimitrijević je karijeru započeo u rodnoj Ćupriji, a igrao je za Jagodinu, Paraćin i Vranje.

Racković je svoje prve rukometne korake napravio u Višegradu za koji je igrao Prvu ligu Republike Srpske. Član je juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Od ranije tu su srbijanski internacionalci, poluvalentni vanjski igrač Vladan Arizanović i specijalista za odbranu Nenad Todorov.

Na desnom beku je neprikosnoveni Aleksandar Milojević, momak koji je svojim igrama prošle sezone zaslužio poziv na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine od strane tadašnjeg selektora Ivice Obrvana.

Odlaskom rukometnog čarobnjaka Vladimira Tomića u redove Metkovića, a kasnije Hercegovine iz Nevesinja, osjetilo se da ekipa Leotara neće biti na nivou prošlosezonske.

Pored super talentovanog Đorđa Babića koga pamtimo po fenomenalnoj partiji protiv Izviđača, na ovu poziciju srednjeg vanjskog doveden je crnogorski internacionalac Nemanja Marsenić.

Međutim, igre i rezultati Leotara u pripremnom periodu nisu bili na nivou ambicija čelnika kluba, pa su morali nešto poduzeti.

Naime, Trebinjci su u pripremnom razdoblju prvo poraženi na domaćem terenu od Iskre 25:26, zatim su slavili protiv Hercegovine 30:23, da bi nakon toga izgubili u Metkovićima 26:27.

Slijedio je poraz od Lovćena na Cetinju 23:20, a alarm je uključen kada su u Bileći poraženi od Goražda 31:32.

Uslijedio je prekid saradnje sa Marsenićem koji nije zadovoljio struku i 01.09.2022.g. na mjesto srednjeg beka doveden je izvanredni Cetinjanin, Vladimir Stanković koji je proteklih nekoliko sezona bio prva violina dobojske Sloge.

Generalna proba pred početak prvenstva bio je KUP Republike Srpske, gdje je ekipa Borca savladala Leotar sa 20:25, u meču u kojem Stanković nije imao pravo nastupa.

Dakle, umjesto jednog "Vladimira čarobnjaka", Leotar je angažovao drugog.

Desno krilo je kao i prošle sezone, mladi Marko Parežanin, a pivotmeni iskusni Milomir Ninković, juniorski reprezentativac Srbije Đorđe Ratković i Radovan Uljarević.

Pored ovih igrača u rosteru Trebinjaca nalaze se još mladići Dimitrije Veraja, Ivan Petrović, Nikola Mićević i Radovan Turnić, dok su braća Vasilije i Dimitrije Kovač ovog ljeta zbog studija preselili u Mostar u redove Zrinjskog.

Što se naše ekipe tiče, trener Doborac ima izvjesnih kadrovskih teškoća.

kapiten Omer Mehmedović je nakon jednog duela u susretu protiv Goražda razbio arkadu i zaradio 5 kopči. Adnan Tufekčić zbog radnih, a Azer Musić zbog fakultetskih obaveza takođe nisu bili u punom trenažnom procesu, ali ne sumnjamo da su i pored toga potpuno spremni za predstojeći okršaj.

Naša ekspedicija put resorta "Grad Sunca" gdje će biti smještena kreće u petak nakon treninga, a u stvarni grad platana u subotu kada je od 19,00 sati ovaj istinski derbi BH rukometa.

Nadamo se da ćemo se Trebinjskoj publici prikazati u najboljem svjetlu i vratiti se neporaženi.

Previous
Previous

Najava 6.kola PLM

Next
Next

Najava 4.kola PLM