Najava 4.kola PLM

Pred nama je susret 4.kola PLM, a u goste nam dolazi ekipa Goražda.

Prošle sezone Goražde se takmičilo u Prvoj ligi Federacije, grupa jug gdje je sa 23 pobjede i 1 porazom suvereno osvojilo prvo mjesto i plasiralo se u Premijer ligu BiH.

Igrački kadar ostao je skoro nepromjenjen, a sigurno najveće pojačanje Goražda je legendarni trener Kasim Kamenica koji će od svojih momaka pokušati izvući maksimum u ovoj sezoni.

Predstavljamo igrački roster Goražda:

Golman Arman Beširević je jedna od dvije prinove u ekipu Goražda, a radi se o iskusnom golmanu koji je branio za nekolicinu prvoligaških i premijerligaških klubova (Bihać, Prijedor, banjalučki Borac, Vogošća, Iskra, sarajevska Bosna).

Pored njega tu su odlični vratar Salko Hamzić, te mladi Salih Pleh koji na dvojnu registraciju brani i za sarajevsku Bosnu u Prvoj ligi.

Na lijevom krilu je pouzdani Džemal Osmanković koga pamtimo po jednoj sjajnoj partiji upravo u Gračanici kada je postigao 8 golova, te pojačanje iz sarajevske Bosne, Sanjin Božić.

Tu su i junior Tarik Kunovac, te kadet Dani Ćurovac.

Na ovoj poziciji može igrati i perspektivni Haris Uglješa, ali budući da je pred početak prvenstva Emsad Pušilo povrijedio koljeno, Uglješa uglavnom igra na poziciji srednjeg beka.

Ovaj mladić rođen 2004.g. pružio je odličnu partiju u Zavidovićima postigavši 7 golova.

Na srednjem beku povremeno igra i iskusni internacionalac Dinko Dedović, ali je češće na poziciji lijevog beka. Dedović je napravio sjajnu karijeru u Italiji gdje je 2019.g. igrajući za Pressano proglašen za najboljeg stranog igrača lige. U svojoj karijeri igrao je za sarajevsku Bosnu, te italijanske klubove Albatro, Conversano i Pressano, prije nego se vratio u matični klub.

Prvi lijevi bek šuter je Harun Đana, dobro poznato lice sa premijerligaških terena, momak koji je branio boje tuzlanske Slobode i Konjuh. Tu su još provjereni Nedim Pilav i mladi Almer Fejzić.

Na poziciji desnog beka su Kemal Fazlić i mladi Sanel Hodžić koji nerijetko igra i na poziciji desnog krila, ali u ovom momentu je povrjeđen.

Kapiten ekipe i najbolji strijelac Tarik Žiga, prva je opcija na desnom krilu, njegova alternativa je mladi Vedad Čamo.

Na poziciji pivote su dva iskusna, provjerena igrača Armin Krakonja i Haris Jamak.

Uglavnom minuti su rezervisani za Krakonju jer Jamak ima problema sa povredom prepona. Treći pivot je mladi Tarik Hasanefendić.

U pripremnom periodu, Goražde nije igralo puno utakmica.

Vrijedi istaći pobjedu u Trebinju kada su slavili protiv Leotara 32:31, te osvajanje 24.Memorijalnog turnira "Mirsad Hurić". Upravo na tom turniru savladali su Priboj 39:23, a zatim u finalu našu ekipu 32:29. Istina da u tom susretu trener Doborac nije mogao da računa na Trkulju, Tufekčića i Mehmedovića, ali to nimalo ne umanjuje pobjedu Goražda.

U samom prvenstvu "Dječaci sa Drine" do sada su zabilježili tri poraza, ali treba istaći da igra i rezultati ne odražavaju pravo stanje.

Naime, u 1.kolu gostovali su u Zavidovićima i nakon groznog prvog dijela pokazali su veliki karakter kada su izgubili sa časnih 29:32. U 2.kolu sve do 50' na svom terenu igrali su potpuno izjednačenu utakmicu protiv Konjuha, da bi se u samom finišu naprosto raspali i zabilježili poraz 31:40.

U prošlom 3.kolu, gostovali su novajliji u ligi, ekipi Hercegovine gdje su nespretno i nesretno poraženi 30:31.

Ukoliko objektivno sagledamo sve činjenice, naša ekipa je sigurno favorit u ovom meču, ali pobjeda neće doći sama. Naprijed nabrojani igrački kadar i rezultati nalažu maksimalan oprez i mobilnost ekipe.

Pozivamo sve naše vjerne navijače da nam se pridruže u subotu i budu naš osmi igrač u nadamo se još jednoj pobjedi.

Previous
Previous

Najava 5.kola PLM

Next
Next

Najava 3.kola PLM