Najava 3.kola PLM

U okviru 3.kola PLM na redu je teško gostovanje u Visokom.

Bez obzira kakvu ekipu u određenom trenutku Bosna imala, ne postoji klub u BiH koji sa pozicija apsolutnog favorita može otputovati u Visoko, a kamoli unaprijed planirati bodove.

Jasno je da nas čeka izuzetno težak zadatak ukoliko želimo da dođemo do pobjede i stvorimo pretpostavke da se borimo za sami vrh, a što nam je svakako cilj.

U odnosu na prošlu sezonu, roster Visočaka izgleda ovako:

Na golmanskim pozicijama nije bilo promjena, tu su izvanredni Irhad Alihodžić, momak koji je ljetos odbio pola PLM i slovenački Trimo, Trebnje, te ostao vjeran zelenom dresu i ništa slabiji Enes Sirčo.

Stameni pivot Salim Hasagić odlaskom u Katar, privremeno je napustio redove Bosne i prema najavama čelnika kluba njegov povratak se očekuje tek u proljetnom dijelu prvenstva.

Drugi igrač koji je prošle sezone igrao na poziciji pivota, sjajni Haris Buljina karijeru je nastavio u Slobodi iz Tuzle.

Uprava kluba je umjesto pomenutog dvojca iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja vratila Hamzu Karavdića.

Na kratko u Visokom se ekipi pridružio i Enes Delić momak koji je karijeru počeo u Lukavcu, ali do saradnje nije došlo.

Pouzdano lijevo krilo Emir Omanović otišao je put Vogošće, a iz istog pravca u suprotnom smjeru u matični klub vratio se iskusni Enes Skopljak.

Kerim Čabaravdić, momak koji igra i na poziciji lijevog krila, ali i srednjeg beka, vratio se u Visoko iz Kaknja sa kojim je lani izborio ulazak u PLM, a njegovim putem išao je takođe lijevokrilni igrač Belmin Hrnjić koji se takođe u matični klub vrati iz Kaknja.

Veliki hendikep „Faraona“ bio je odlazak kapitena ekipe i organizatora igre, Mahira Burića koji se obreo u Vogošći, a čije mjesto će pokušati popuniti povratnik iz Čelik Juniora, Adnan Balta, te Sead Sirčo koji se vratio sa stručne studijske specijalizacije iz Španije, gdje je istovremeno igrao u ekipi Aeh Franqueses.

Na poziciji lijevog beka, Bosna je ostala bez čak tri igrača. To su mladići Berin Ahić i Harun Sirčo koji su zbog fakultetskih obaveza, privremeno zamrznuli svoje sportske karijere, te Kozarčanin Siniša Dragičević koji je ljetos postao dvogodišnja akvizicija našeg kluba.

Međutim, Bosna na ovoj poziciji ima izvanrednog vođu tima Faruka Halilbegovića, te Haruna Babića.

Veliko i najzvučnije pojačanje visočkog tima je bivši reprezentativac i internacionalac, sjajni Faruk Vražalić. Po vokaciji Vražalić je krilo, ali ove sezone igra na poziciji desnog beka.

Nakon odlaska Almira Osmanhodžića u Konjuh, Emrah Jamaković sada isključivo igra na desnom krilu za razliku od prošlogodišnje sezone kada smo ga često mogli vidjeti na desnom beku, kojeg je popunjavao i Burić, dok je Osmanhodžić igrao krilo.

Ovo ljeto iz jedne od najboljih rukometnih škola u Bosni i Hercegovini, redove seniorske ekipe popunilo je 11 juniora, a neki od njih kao što su Nedim Ahić, Bakir Burić, Tarik Delić, Harun Nazifović već su osjetili draž premijerligaških terena.

Dakle, radi se o kvalitetnoj, iskusnoj ekipi koja ima na stotine premijerligaških, pa ako hoćemo i evropskih utakmica i ako želimo da slavimo moramo u subotu dati svoj maksimum.

U pripremnom periodu, Bosna je uglavnom birala jake protivnike i nije igrala puno utakmica.

Na Memorijalnom turniru Edhem-Edo Sirčo, zabilježili su tri poraza Metaloplastika 20:35, Izviđač 31:43 i Osijek 26:29, a odigrali su i dvije utakmice protiv naše ekipe. U prvom susretu igranom sredinom avgusta bili smo bolji u Visokom 35:20, dok smo u uzvratnoj utakmici u jednom nervoznom meču opet slavili, ali ovaj puta sa puno manjom razlikom 30:24.

Pripremne utakmice ne moraju ništa značiti i mi smo ih već resetovali kao da se nisu ni igrale.

U dosadašnja dva kola, Bosna je ubjedljivo slavila protiv novajlije u ligi ekipe Kaknja 37:27, a u jednoj korektnoj utakmici poraženi su u Tuzli od favorizivane Slobode 29:35.

Uz maksimalan respekt ekipe Bosne, ali i puno samopouzdanja u kvalitet i spremnost naše ekipe putujemo u Visoko na megdan velikom rivalu sa nadom da ćemo se vratiti na pobjednički kolosjek i na istom ostati što duže.

Previous
Previous

Najava 4.kola PLM

Next
Next

Najava 1.kola PLM